fbpx

Tantric Dance is een dansvorm ontwikkeld door Art of Loving in 2007. Een spel tussen mannelijke en vrouwelijke energie om zo de dualiteit te ontstijgen. 

Degene die danst doet dit vanuit de mannelijke energie (Shiva) en leidt de dans. De mannelijke energie is krachtig en creatief in de leiding en neemt de ander mee op avontuur in de dans. Degene die ontvangt doet dit vanuit de vrouwelijke energie (Shakti). De vrouwelijke energie is sierlijk, meegaand als water, krachtig in overgave.

In iedereen zit mannelijke en vrouwelijke energie. Deze gaan we in de dans polariseren. Ervaren hoe het is om je helemaal vrouwelijk te voelen en opper mannelijk. Een contactdans als spel van geven en ontvangen. Een spel van leiding nemen, bewust bewegen en sturingskracht aanwakkeren (Shiva) en overgave, flexibiliteit, energie en schoonheid (Shakti).

Je bewustzijn verruimt doordat je in het nu blijft in al je bewegingen. Kortom: de dans wordt een meditatie. In plaats van dat je je mee laat slepen en niet bewust bent van je eigen aandeel in de dans, blijf je observeren om zo in je kracht te komen. Tantric Dance leert je je eigen patronen te doorzien in je relatie tot de ander. Je gaat je eigen beweegredenen doorzien en blokkades vallen weg. Ter plaatse een nieuwe beweging maken, en een einde maken aan al het oude wat je tegenhield te schitteren. Om zo helemaal in het licht te gaan staan. Dat doen we in de Tantric Dance.

Deze vorm is ontwikkeld door Art of Loving in 2007.Essentie van Tantric Dance

Een dans voor zelf-inzicht door bewustzijn en alertheid.
Er is 1 iemand die vorm geeft aan de dans en 1 iemand die ontvangt in de dans.
Magie ontstaat wanneer je sensitief bent maar daadkrachtig kan sturen.
Magie ontstaat wanneer je in volle overgave het onverwachte kan toelaten.
Door een krachtige uitademing hou je een ontspannen lichaam en blijf je gecentreerd.
Degene die ontvangt kan communiceren tijdens de dans door geluid en adem.
Blijf ten alle tijden alert en in contact met je lichaam en geest.
Geniet van de speelsheid in de Tantric Dance.

Vragen over Tantric Dance


Ik ben nieuw, wat is de bedoeling?

Vaak beginnen de workshops en party's met een warming-up om helemaal in je lijf te komen en spanningen van je af te schudden. Daarna gaan we de verbinding aan met anderen in de Tantric Dance. We nodigen je uit om je favoriete danspasjes achter te laten en te dansen met wat er ontstaat in het contact en de energie. Er is 1 iemand die de dans vormgeeft en 1 die ontvangt in de dans (zonder eigen initiatief). die rollen wisselen. De danspartners worden op twee manieren samengebracht tijdens de workshop:
1) Je kiest zelf iemand die geblinddoekt is en waarmee je gaat dansen. De ander weet niet wie het is.
2) Iemand kiest jou wanneer je geblinddoekt bent. Jij weet niet wie het is.
De aanwezige teacher begeleidt de wisseling van danspartners, en geeft gaandeweg de workshop diverse tips. Het Tantric Dance team zorgt voor een veilige, warme setting.

Waar kan ik het best beginnen?
Veel workshops en party's zijn toegankelijk voor zowel beginners als ervaren dansers. Neem dus gerust eens een kijkje bij ons aanbod. Er zijn verder altijd ervaren dansers die je op weg kunnen helpen

Kan ik alleen komen?
Zeker! Je kunt alleen komen of met je danspartner. 

Kan ik samen met mijn partner komen?
Zeker! Het is een prachtige manier om diep te connecten door het versterken van de polariteit, het mannelijk en vrouwelijk. Tijdens workshops moedigen we wel aan om ook eens los van elkaar te dansen (hoeft niet).

Wat is de voertaal in de workshops?
De workshop wordt in principe in het Nederlands gegeven. Als er anderstaligen zijn, wordt vertaald in het Engels.

Hebben jullie nieuwe Tantric Dance teachers nodig?
We werven niet actief, maar we staan open voor ervaren Tantric Dancers die teacher willen worden. Onze selectie is zorgvuldig en we vinden het belangrijk dat teachers allemaal een zelfde traject doorlopen. Om zo een veilige, warme setting te kunnen bieden. Ben je zelf een enthousiaste tantric dancer en heb je interesse? Mail dan gerust naar voor de mogelijkheden. Sinds onze ontwikkeling van de Tantric Dance in 2007 is er een enthousiast team, bestaande uit Elfriede, Esther, Hans, Marcia, Rakesh en Rens.

Tantric Dance groeipad

TD Starter

Tantric Dance Celebration
Fun and playful way to become aquainted with Tantric Dance. The TD workshop teaches you the basics of Tantric Dance, with mainly discovering it by yourself. The evening finishes with free dancing.

TD Starter

Tantric Dance Experience & Tantric Dance Workshop
Via oefeningen en praktische uitleg wordt je bijgebracht in de basis van Tantric Dance. Er is ruimte voor persoonlijke begeleiding en uitleg.

TD Verdieping

Tantric Dance Verdiepingsgroep
Met een vaste groep dansers ga je een meerdaags traject in. Door extra veiligheid en ruimte om te delen onstaat er meer verdieping.

TD Verdieping

Tantric Dance Specials
Per editie wordt er extra nadruk gelegd op een belangrijk onderwerp van de Tantric Dance: TD Full Body, Winter Course, Boundaries, etc. Ook kunnen er groepen zijn voor speciale doelgroepen: Young & Free (max 29 jaar), Ladies only, Couples only.

TD Advanced

Tantric Dance Experience Advanced
Een groep met ruime TD ervaring die met regelmaat samen wilt komen voor onderzoek en extra begeleiding.

TD Masterclass

Voor dansers met ervaring die ervaring willen opdoen op het gebied van Kundalini energie en te leren dansen met het energie lichaam.

TD Intimi

Na vele jaren ervaring en interesse om TD in te zetten voor experiment en persoonlijk onderzoek waarbij delen, reflecteren en confronteren je zeer bekend zijn.

© Art of Loving 2020