fbpx

Esther Janssen

Esther1
De rode draad in alles wat ik doe is bewustworden door te luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Tantric Dance leert mij hoe mijn leven te leven als een dans. Mijn lichaam te ervaren, te zijn in het moment, mijn seksuele/levensenergie te laten stromen en van daaruit de ander te ontmoeten. Ik ontdek over de mannelijke aspecten in mij en over mijn vrouwelijke energie. Van binnenuit voel ik de impuls wel of niet te bewegen. Met of zonder muziek. In een ontmoeting met mezelf of in een ontmoeting met mezelf en de ander.

Door het gebruik van een blinddoek in de dans is er geen verhaal. Over de ander; wie het is. Alleen waarnemen in het moment is nog mogelijk. Het  zorgt ervoor dat ik de plaatjes en verhalen die ik heb gemaakt, loslaat. Het brengt me in het nu. En af te stemmen op wat er werkelijk is. Te zijn met wat er is in mij: verdriet, pijn, vreugde, speelsheid, opwinding, boosheid en zoveel meer.  Mezelf te openen voor de ander én vanuit de verbinding samen een dans te creëren.  Waarbij niets heerlijker is wanner alles samenvalt in onszelf en wij met elkaar. En er een dans ontstaat die tijd, ruimte, kortom alles overstijgt. De ervaring van ‘heaven on earth’. En acceptatie, als die ervaring er niet. Door Tantric Dance leer ik wat het is om in vrijheid te zijn.

Ik vind het heerlijk als jij dat ook ervaart en nodig je graag uit om mee te dansen bij een van de avonden of workshops van Art of Loving.
Meer weten over hoe ik je nog meer kan leren luisteren naar de signalen van je lichaam? Kijk dan op www.ontmoetingen.com

Zie de Tantric Dance agenda voor de komende events. 

© Art of Loving 2020